L’Hospital Universitari de Bellvitge, guardonat amb un dels Premios Profesor Barea 2012 de gestió sanitària

El passat 19 d’abril, la Fundación Signo va lliurar els Premios Profesor Barea 2012, una iniciativa que pretén destacar i reconèixer la tasca de les institucions públiques i privades en la millora de la gestió sanitària i el desenvolupament de noves iniciatives que procurin l’optimització dels serveis assistencials.

Es van presentar a la desena edició d’aquests guardons un total de 31 treballs, i han estat premiades les iniciatives presentades per l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Galdakao, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i l’Hospital Infanta Cristina de Parla (Madrid).

En la modalitat Els centres sanitaris com a empreses de serveis: gestió global ha estat premiat el treball Medicina Major Ambulatòria i alternatives a l’hospitalització convencional com a solució a la falta de llits per a ingrés hospitalari de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

El projecte, presentat pel Dr. Xavier Corbella, gerent de l’HUB i l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS, avalua una iniciativa de col·laboració en la gestió entre clínics i gestors que ha aconseguir reduir tant les estades hospitalàries com el temps d’espera fins a l’ingrés dels pacients procedents d’Urgències.

Deu anys després, i a través de la implantació d’unitats assistencials que responien al criteri de Medicina Major Ambulatòria, només el 10 % dels pacients que accedeixen al Servei d’Urgències de l’hospital són finalment ingressats, s’ha reduït notablement l’estada mitjana hospitalària, i el centre ha assolit uns índex de qualitat molt satisfactoris, mesurats en termes d’estades, mortalitat, complicacions i reingressos.

Abril 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email