Aquest mes de setembre, s’ha celebrat a Leuven (Bèlgica) el III Congrés de la Societat Europea de Robòtica Ginecològica (SERGS), on el Servei de Ginecologia de l’HUB ha presentat els excel·lents resultats aconseguits en l’aplicació de la cirurgia robòtica en la realització de la limfadenectomia aorto-cava alta.

L’Hospital Universitari de Bellvitge es posiciona com un dels referents de la robòtica ginecològica europea

Aquesta aplicació representa una innovació tecnològica en l’ús del sistema Da Vinci en el tractament quirúrgic del càncer d’ovari i d’endometri d’alt grau.

El desenvolupament d’aquest nou abordatge quirúrgic ha estat realitzat íntegrament al nostre Hospital, gràcies al treball conjunt de tot l’equip de robòtica del Servei de Ginecologia, que inclou cirurgians, anestesiòlegs, professionals d’infermeria i enginyers (PALEX).

Els primers avenços ja van ser seleccionats com a ponència oral plenària en el Congrés Mundial de Robòtica (WRGC III), que es va celebrar a la ciutat de Washington el passat mes de març.

El posicionament innovador i docent assolit dins de l’àmbit de la robòtica ginecològica oncològica per part de la nostra Unitat s’ha concretat en el nomenament del Dr. Jordi Ponce com a membre electe del board de la SERGS.

Això situa l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’IDIBELL com els primers representats espanyols al capdavant da la innovació de la cirurgia robòtica internacional.

Aquest reconeixement ens converteix en centre referent de docència i desenvolupament de la cirurgia robòtica amb Da Vinci, i ens obre les portes a col·laborar i liderar noves aplicacions en un equip de treball multidisciplinari d’abast internacional.

Setembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email