El dilluns 29 d’octubre, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) celebrarà un any més el Dia Mundial de l’Ictus amb una campanya de conscienciació que inclourà la realització de controls i proves als visitants del centre sobre el risc de patir la malaltia.

Al llarg de tot el matí, els visitants de l’hospital que així ho desitgin es podran fer controls de la pressió arterial i de la glucèmia, dos paràmetres que estan directament relacionats amb el risc de patir un ictus. Les persones que en aquestes proves mostrin un risc elevat de patir la malaltia es podran fer, a més, una ecografia Doppler per comprovar l’estat de les artèries. A banda d’això, també s’oferirà informació general sobre la malaltia i la manera de reconèixer-ne els símptomes.

La Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari de Bellvitge és referent a Catalunya en el tractament dels ictus complexos, per als quals ofereix tractaments amb els professionals més prestigiosos i dispositius més avançats, i participa en estudis de recerca punters sobre la malaltia.

L’ictus és un dels principals problemes de salut pública al nostre país i arreu del món. A Catalunya, cada any pateixen aquesta malaltia més de 13.000 persones. És la primera causa de mort de les dones catalanes i la tercera dels homes, i també el primer motiu de discapacitat mèdica en adults. La identificació precoç de la possibilitat d’ictus des dels primers símptomes i el ràpid trasllat a un centre mèdic són factors clau per a un bon resultat del tractament.

26 d’octubre de 2018

Comments are closed.

Home | eHub | Email