L’hospital participa en una campanya informativa de prevenció de l’ictus

El passat 29 d’octubre, l’Hospital Universitari de Bellvitge va participar novament en la campanya de prevenció de l’ictus que, per segon any consecutiu, ha impulsat la Societat Espanyola de Neurologia amb motiu del dia mundial d’aquesta malaltia. El dia mundial ha estat centrat aquest any en la importància de donar a conèixer la patologia entre els cuidadors dels que tenen més risc de patir-la.

L’ictus és la primera causa de mort entre les dones catalanes i la tercera entre els homes, i és la primera causa d’incapacitat en adults. L’any 2012, els hospitals de l’ICS van atendre més de 3.500 persones amb ictus o sospita per partir-lo. Un de cada tretze casos atesos és complex i requereix avaluació especialitzada en centres terciaris. Precisament el novembre de 2013 els hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias van posar en marxa una guàrdia compartida permanent que, en el primer any de funcionament, ha fet possible avaluar més de 500 casos complexos d’ictus i tractar-ne 103 mitjançant cateterisme.

Durant el Dia Mundial, a la Sala Vicenç Ferrer, professionals del Servei de Neurologia van informar entre les 9.00 h i les 15.00 h tots aquells usuaris i visitants que s’hi van interessar sobre la prevenció de la malaltia i la manera de reconèixer-ne els símptomes, i també els van practicar proves com ara la determinació de la pressió arterial i de la glucèmia, i un eco-Doppler per comprovar l’estat de les artèries. En la campanya, hi van participar 43 hospitals d’arreu de l’Estat.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email