La Dra. Isabel Fernández Conejero ha dirigit el Curs de monitoratge neurofisiològic intraoperatori a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Aquest Curs forma part del Màster d’Electrodiagnòstic Neurològic de la Universitat de Barcelona, que organitzen biennalment el Dr. Jordi Montero (Hospital Universitari de Bellvitge) i el Dr. Josep Valls (Hospital Clínic de Barcelona).

L’Hospital ha organitzat el Curs de monitoratge neurofisiològic intraoperatori del Màster d’Electrodiagnòstic Neurològic de la UB

Al present Curs, hi han assistit neuròlegs i neurofisiòlegs espanyols i llatinoamericans. Ha comptat amb la participació, com a professors, dels experts mundials més reconeguts, al costat de neurofisiòlegs i neurocirurgians del nostre Hospital, que en els darrers anys s’ha convertit en centre de referència a nivell nacional.

A més de les sessions lectives i de les conferències dedicades a les diverses tècniques que permeten el control funcional de les vies nervioses durant la cirurgia de risc en el sistema nerviós central, la medul·la i els nervis perifèrics, es van realitzar demostracions de les tècniques per transmissió directa d’imatges des dels nostres quiròfans.

Les intervencions les van fer els nostres equips quirúrgics de neurocirurgia (Drs. Luis López, Alexei Marnov, Andreu Gabarrós, Gerard Plans i Alberto Torres). D’aquesta manera, l’equip de neurofisiologia intraoperatòria, constituït per la Dra. Isabel Fernández Conejero, la Dra. Alejandra Climent, el Dr. Jordi Pere i la Sra. Montserrat Romero, com a tècnic, al costat de mestres nacionals i internacionals com ara els Drs. Vedran Deletis, Sedan Ulkatan, Francesco Sala, Xabi Urriza, J. Shils o M. Malcharek, van poder demostrar de forma directa als alumnes les tècniques de monitoratge.

El monitoratge neurofisiològic intraoperatori examina el funcionament de les diferents funcions cerebrals i medul·lars durant la cirurgia d’alt risc a partir de tècniques molt sofisticades que utilitzen instruments d’estimulació de diversos tipus i de detecció dels potencials evocats. D’aquesta manera, pot prevenir el dany irreversible del sistema nerviós i la persistència de seqüeles.

Maig 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email