L’hospital estrena l’escàner de tomografia computada més avançat

Aquest mes de juny, s’ha posat en funcionament a l’Hospital Universitari de Bellvitge un nou escàner de tomografia computada (TC) de 320 corones (640 imatges per rotació), el més avançat en el seu àmbit, adquirit per l’Institut Català de la Salut en el marc de la renovació d’una part important de l’equipament radiològic del nostre centre prèvia a la propera obertura, en diferents fases, del nou edifici tecnoquirúrgic.

D’aquesta manera, l’Hospital Universitari de Bellvitge, que és hospital terciari de referència en alta tecnologia per a l’eix sud de Catalunya, es converteix en el primer centre públic de l’Estat que disposa d’un equip d’aquestes característiques.

Aquest nou TC, anomenat Toshiba Aquilion One, introdueix la tecnologia de la doble energia, i permet la perfusió en òrgans o tumors a tot l’organisme. Les seves prestacions permeten realitzar reconstruccions iteratives utilitzant amb molt menys radiació de la que s’utilitzava fins ara. Entre els seus múltiples avantatges, hi ha també la possibilitat de reconstruir estudis sense contrast a partir d’estudis amb contrast.

En cardiologia, permet estudis a ritmes cardíacs elevats amb menor dosi, i fa possible la realització d’estudis de perfusió cardíaca. En neurologia, permet portar a terme estudis vasculars dinàmics similars als d’una sala de DIVAS, i també estudis de perfusió de tot el cervell. En l’àmbit de les malalties renals, permet la tipificació de les litiasis renals (àcid úric o càlciques) i dels tofus gotosos. Té també múltiples usos en malalties musculoesquelètiques, com ara la sustracció d’artefactes metàl·lics, la sustracció del calci, o estudis dinàmics articulars en quatre dimensions.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email