La Unitat d’Al·lergologia del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha participat en un assaig internacional multicèntric per obtenir una primera avaluació dels efectes d’un nou fàrmac en el tractament de l’angioedema hereditari. El treball, que ha aplegat mes d’una trentena investigadors i centres d’una dotzena de països d’arreu del món, ha estat publicat per la prestigiosa revista especialitzada The New England Journal of Medicine.

El treball ha dut a terme una primera avaluació dels efectes d’un nou fàrmac oral que pot ajudar a reduir els brots característics de l’angioedema hereditari. Es tracta d’una malaltia genètica minoritària que afecta una de cada entre 10.000 i 50.000 persones, produint episodis recurrents d’edemes a la pell, les vies aèries i alguns òrgans interns, que poden arribar a ser greus i fins i tot mortals. L’angioedema hereditari és una malaltia encara relativament desconeguda, fet que provoca retards en el seu diagnòstic.

“Fins ara els tractaments per a l’angioedema hereditari són bàsicament andrògens atenuants i/o l’administració de C1INH intravenós, que poden presentar efectes secundaris importants, el que fa més rellevant la investigació sobre nous tractaments com aquest oral”, explica el Dr. Ramon Lleonart, cap de la Unitat d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

El Dr. Ramon Lleonart, cap de la Unitat d'Al·lergologia de l'Hospital de Bellvitge

L’estudi s’ha realitzat sobre un total de 77 pacients, i els primers resultats, tot i el seu caràcter preliminar, han estat força positius, registrant una taxa més baixa de brots de la malaltia en administrar als participants una dosi diària del fàrmac, anomenat de moment BCX7553. Ara, però, i tal com destaca el Dr. Lleonart, s’ha de dur a terme una segona fase de l’estudi per confirmar les primeres dades obtingudes. En aquesta segona fase també hi participa la Unitat d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

8 d’agost de 2018

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email