El dimarts 23 d’octubre, vígília del Dia Internacional de la poliomielitis, el col·lectiu de Associats Pòlio i Postpòlio de Catalunya (APPCAT) organitza a l’Hospital de Bellvitge una jornada de reflexió i anàlisi sobre l’evolució de la malaltia en el segle XXI.

La jornada es desenvoluparà a l'Hospital de Bellvitge.

A la jornada participaran especialistes en aquesta malaltia en representació de diversos hospitals de Catalunya, com ara l’Hospital Universitari de Bellvitge, de la Vall d’Hebron i l’Institut Gutmann. També hi haurà ponències del Dr. Antonio Rodríguez, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Salamanca, i de la Cap de Serveis de Valoració de la Generalitat de Catalunya, Cecilia Fàbregas.

La principal reivindicació dels afectats per la pòlio és l’aplicació de recursos i mesures assistencials que emparin les seves necessitats més essencials, donat que després de patir la malaltia amb el transcurs dels anys han vist agreujat el seu estat a conseqüència dels efectes tardans de la pòlio i l’aparició d’una nova malaltia que és lenta, progressiva i invalidant, l’anomenada síndrome Post-pòlio (SPP).

Des l’APPCAT, l’objectiu és traslladar a tots els estaments públics la possibilitat d’incorporar mocions de suport per a les persones que van ser afectades de poliomielitis i que avui pateixen els seus efectes tardans com és la postpòlio.

19 d’octubre

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email