Un moment de l'acte d'homenatge

Un moment de l'acte d'homenatge

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat la seu aquest migdia d’un acte d’homenatge a la trajectòria professional del Dr. Eduard Jaurrieta. Entre els prop de 300 assistents, hi ha hagut figures tan rellevants com ara l’expresident José Montilla o les exconselleres Marina Geli i Caterina Mieras, a més del degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, Francesc Cardellach, i altres personalitats del món de la sanitat catalana. Ha presidit l’acte la directora gerent de l’ICS, Candela Calle, acompanyada de la gerent de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS, Montserrat Figuerola, i del cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’hospital, Sebastiano Biondo.

Al llarg de diferents parlaments, algunes de les persones que han conegut més de prop el Dr. Jaurrieta han anat evocant la seva figura, tant a nivell professional com a nivell humà. Incidint en una definició que han repetit diversos intervinents, el Dr. Xavier Corbella l’ha qualificat com un professional “que ha fet un lideratge transformador, molt valent i apassionat, i de vegades irreverent”. Les seves tres filles, Luisa, Sara i Núria hi han intervingut també per definir-lo com una persona “sensible, propera, amb valors i fidel a les seves conviccions”.

Al final d’aquests parlaments, la Dra. Figuerola ha presentat una sèrie de frases de reconeixement a la tasca del Dr. Jaurrieta enviades per diverses personalitats, entre les quals el Dr. Rafael Matesanz, fundador de l’Organización Nacional de Trasplantes. El Dr. Jaurrieta ha rebut a continuació diversos obsequis per part dels participants, així com la Creu de l’Institut Català de la Salut de mans de la Dra. Candela Calle.

En el seu discurs final, el Dr. Jaurrieta ha recordat amb humor alguns dels moments clau de la seva trajectòria com a resident, com ara les circumstàncies de la preparació del primer trasplantament de fetge, o la seva constant defensa d’un sistema públic més transparent i just.

Eduard Jaurrieta va iniciar la seva trajectòria a l’Hospital Universitari de Bellvitge l’any 1974 com a metge intern resident. L’any 1984, la seva carrera va assolir un punt àlgid quan, juntament amb el Dr. Carles Margarit, hi va realitzar el primer trasplantament de fetge de l’Estat espanyol. Posteriorment va ser cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva, director mèdic de l’hospital, i director d’afers professionals de l’ICS. Ha estat també professor associat, professor titular i catedràtic de la UB. És coautor de més de 230 publicacions científiques, i ha liderat l’Asociación Española de Cirujanos, entre d’altres organitzacions.

20 de febrer de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email