L’Hospital celebra el dia mundial de la higiene de mans amb una jornada sobre aquesta pràctica de seguretat clínica

Amb motiu del dia mundial de la higiene de mans, el 2 de maig es va celebrar la jornada Experiència amb la higiene de mans a l’Hospital Universitari de Bellvitge, organitzada per les coordinadores del Programa d’higiene de mans, Sra. Ana Soriano i Dra. Laura Gavaldà, i amb el suport del Comitè de Seguretat Clínica de l’Hospital de Bellvitge. La jornada tenia per objectius donar a conèixer l’experiència amb la higiene de mans dels professionals de l’Hospital i presentar noves metodologies per millorar-ne l’adherència.

L’acte va ser inaugurat pel Dr. Carlos Bartolomé, subdirector quirúrgic i president del Comitè de Seguretat Clínica, i per la Sra. Lourdes Pastor, cap d’àrea de Qualitat, Seguretat Clínica i Procés Transversal, que van posar en relleu l’impacte de la higiene de mans en el context dels programes de seguretat clínica.

La Dra. Laura Gavaldà va parlar dels nous reptes en higiene de mans, fent èmfasi en com es pot millorar l’adherència a través de noves metodologies basades en les ciències del comportament, l’empoderament del professional i el lideratge.

L’experiència amb la higiene de mans a les UCI va ser presentada per la Sra. Rosa Gasull, supervisora de les UCI 1-1 i 2-1, i el Dr. Rafael Máñez, cap del Servei de Medicina Intensiva. El programa d’higiene de mans a les UCI es va iniciar l’any 2009 i, des de llavors, s’han dut a terme una sèrie d’accions per promoure’n l’adherència. Es va remarcar la importància de mantenir una bona pràctica per poder controlar les infeccions a les unitats.

El Dr. Eduard Jaurrieta, director clínic de Malalties de l’Aparell Digestiu, i la Sra. Inés de la Iglesia, infermera clínica del procés de sagnants i hepàtic, van exposar que la millora en higiene de mans es va identificar com una línia de treball prioritària en la seguretat del pacient d’aquesta direcció clínica. D’entre les activitats per promoure la higiene de mans, cal remarcar que s’està treballant a fer uns pòsters amb el personal de la Unitat d’Hospitalització 6-1.

La darrera ponència va ser a càrrec de la Sra. Ana Soriano. Va explicar un format de presentació innovador anomenat Pecha kucha i la seva utilitat en el Programa d’higiene de mans.

Al final de les ponències, va tenir lloc un col·loqui entre els participants, que es va prolongar durant l’aperitiu servit a la sala Vicente Ferrer.

Maig 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email