L’hospital acull una nova promoció de facultatius residents i organitza els diferents cursos d’acollida

El passat 20 de maig de 2015, es van incorporar a l’Hospital Universitari de Bellvitge 72 nous facultatius titulats en les diferents branques de Ciències de la Salut per a les quals el nostre centre està acreditat, per tal de començar a cursar la seva especialització. L’acte d’acollida va tenir lloc a la sala d’actes de l’hospital i va estar presidit pel Dr. Carlos Bartolomé, director mèdic, i la Dra. Rosa Villalonga, cap d’estudis i presidenta de la Comissió de Docència de l’HUB.

Amb posterioritat, es van iniciar els diferents cursos que es realitzen i en els quals participen, juntament amb els nous residents de l’HUB, els 50 nous residents de Medicina Familiar i Comunitària de la unitat docent de Costa de Ponent i un resident de l’Hospital de Viladecans. Com cada any, tots ells realitzen una formació unificada per a tots els facultatius residents de l’Àrea Metropolitana Sud.

El Curs d’urgències medicoquirúrgiques ha tingut lloc a l’HUB entre els dies 20 i 29 de maig. Hi han participat com a docents facultatius especialistes de la majoria de serveis mèdics i quirúrgics del nostre hospital, així com altres professionals. La directora del Curs ha estat la cap d’estudis de l’HUB, Dra. Rosa Villalonga.

El Curs ha cobert la iniciació als aspectes més rellevants de l’atenció urgent en un hospital de tercer nivell, així com altres coneixements d’interès per als residents: aspectes legals, hospitalització a domicili, o medicina del treball, entre d’altres. Així mateix s’han dut a terme els cursos d’iniciació a la bioètica, d’introducció a la informàtica, de seguretat i de riscos laborals.

Com a complement, les aules del Campus de la UB a Bellvitge acolliran durant les properes setmanes tallers pràctics d’habilitats clíniques, impartits per residents d’anys superiors, així com un curs de simulació virtual de casos clínics d’Urgències.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email