En la reunió s’han presentat resultats a més de 10 anys d’aquesta cirurgia

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha acollit aquesta setmana, entre els dies 23 i 25 d’abril, el X Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat (SECO), el president del Comitè Organitzador del qual ha estat el Dr. Carles Masdevall.

A més dels principals especialistes espanyols en la matèria, han participat en el Congrés destacats invitats de centres estrangers com ara els Drs. Almino Cardoso Ramos i Manoel Galvao (Brasil), Kelvin Higa (EUA), Jacques Himpens (Bèlgica), Ariel Ortiz (Mèxic), Francesco Rubino (Itàlia-EUA) i Gilles Dhonneur (França).

Els principals temes tractats han estat: els resultats en 6.000 pacients en cirurgia bariàtrica als 6 anys, la cirurgia bariàtrica revisional, els resultats a més de 10 anys del bypass gàstric, el nou abordatge del creuament duodenal, les indicacions i els resultats de la gastroplàstia tubular, el tractament quirúrgic de la diabetis mellitus tipus 2, l’endoscòpia terapèutica en cirurgia bariàtrica, l’optimització preoperatòria, el paper de les hormones, i els nous avenços en anestèsia.

El Congrés ha destacat també per organitzar meses per a infermeria, dietètica i fisioteràpia, en les quals s’han debatut les intervencions i cures en el marc de l’optimització del pacient candidat a cirurgia bariàtrica, l’intraoperatori i el postoperatori immediat, l’educació sanitària, i el seguiment dieteticonutricional després de la cirurgia, entre d’altres qüestions.

El Dr. Carles Masdevall i el Dr. Jordi Pujol, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, així com el Dr. Antonio Torres, president de la SECO, van participar prèviament al Congrés en un acte de presentació a la premsa que va generar gran expectació i en el qual es va projectar un vídeo divulgatiu on, amb la col·laboració d’una pacient intervinguda en el nostre hospital, es posava de manifest el treball multidisciplinari necessari per portar a terme aquest tipus de terapèutica, en la qual, a més dels cirurgians, hi tenen un paper decisiu els endrocrinòlegs, les infermeres, les dietistes, els fisioterapeutes i anestesistes, entre d’altres professionals.

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels centres de referència de l’Estat espanyol en cirurgia bariàtrica. S’hi han practicat ja 420 cirurgies laparoscòpiques d’obesitat mòrbida amb molts bons resultats i sense mortalitat. Es calcula que una persona sotmesa a aquest tipus d’intervenció guanya uns 15 anys d’esperança de vida. A Catalunya hi ha unes 35.000 persones amb obesitat mòrbida, de les quals només se sotmeten a cirurgia bariàtrica entre 1.000 i 1.200.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: X Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email