El Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’IDIBELL van organitzar els dies 4 i 5 d’abril el I Curs Teoricopràctic en Malalties Pulmonars Intersticials Difuses (MPID). El Curs va estar dirigit per la Dra. Maria Molina, de la Unitat d’Interstici Pulmonar del Servei de Pneumologia.

Malalties Pulmonars Intersticials Difuses

Les malalties pulmonars intersticials difuses són un grup de trastorns en què, per causes molt diverses, els alvèols i les seves estructures de suport (l’interstici) pateixen inflamació i cicatrització.

Durant el Curs, adreçat als pneumòlegs interessats tant de l’àmbit hospitalari com ambulatori, es va fer una actualització del diagnòstic, control i tractament d’aquest grup de patologies que va incloure les aportacions més recents i una introducció al seu estudi experimental.

A més de la Dra. Molina, van participar-hi com a professors, els Drs. Tomás Franquet, Josep Ramírez, Vanesa Vicens, Roger Llatjós, Ferran Morell, M. Ángeles Montero, Diego Castillo, Fernando Fernández Alarza, Antoni Xaubet, Antonio Román, Frederic Manresa, Francisca Martínez, Rosa M. Penin, Susa.

Maig 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email