L’avaluació de les tècniques permet millorar els tractaments de l’obesitat i la diabetis

Els passats dies 13 i 14 de maig, l’Hospital Universitari de Bellvitge va acollir el X Curs Internacional de Cirurgia Laparoscòpica Bariàtrica i Metabòlica, dirigit pel Dr. Jordi Pujol Gebellí i organitzat pel Dr. Sebastiano Biondo i el Dr. Amador García Ruiz de Gordejuela.

Es van realitzar 12 cirurgies en directe, amb transmissió a doble pantalla, i 2 cirurgies en directe simultànies amb interactivitat total entre la sala i el quiròfan.

Alguns dels temes més destacats de la reunió van ser la selecció dels pacients i l’algoritme decisional, les tècniques de cirurgia revisional del bypass gàstric, la gastrectomia vertical i el creuament duodenal, i l’abordatge laparoscòpic i endoscòpic del tractament de les complicacions. El programa es va completar amb 4 conferències. Com a professors destacats, hi van intervenir el Dr. Carles Masdevall, el Dr. Almino Ramos, el Dr. Manoel Galvao i el Dr. Mario Nora, entre d’altres.

L’avaluació dels aspectes tàctics i tècnics a les unitats de cirurgia bariàtrica i metabòlica és indispensable per a la millora dels tractaments dels malalts amb obesitat mòrbida i amb diabetis tipus II. Per aquest motiu, durant el Curs es van examinar les innovacions més recents en relació amb la cirurgia revisional, la cirurgia metabòlica i la gastroplàstia plicada.

Juny 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email