Xavier Matias-Guiu

Xavier Matias-Guiu

Un projecte de cinc centres de recerca biomèdica sobre el càncer d’endometri liderat pel Dr. Xavier Matias-Guiu, cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge i colíder del Grup de Càncer Ginecològic de l’IDIBELL, és una de les iniciatives subvencionades pels ajuts a la Investigació en Càncer 2018 de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), que es van lliurar el 24 de setembre a Madrid. En total, l’AECC va lliurar 160 ajuts per un import total de 17,6 milions d’euros.

El projecte que coordina el Dr. Matias-Guiu, subvencionat amb 1.000.000 € durant els propers cinc anys, té com a objectiu caracteritzar el subtipus de càncer d’endometri més letal. El càncer d’endometri inclou un subgrup d’aproximadament un 25% de casos amb mal pronòstic que no està ben definit patològicament ni molecularment i que no té a hores d’ara un tractment òptim. Els investigadors preveuen identificar aquest subtipus tumoral partint de les mostres dels bancs de tumors que els cinc grups porten anys compartint, amb l’objectiu de caracteritzar aquests tumors i millorar les tècniques per a la seva identificació.

A més de l’IDIBELL, participen en aquest projecte la Fundació MD Anderson Internacional (Dra. Gemma Moreno-Bueno), l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (Dr. Antonio Gil-Moreno), l’Instituto de Investigación Sanitaria de Santiago (Dr. Miguel Abal), i l’Instituto de Investigación Ramón y Cajal de Investigación Sanitaria (Dr. José Palacios).

Els ajuts de l’AECC 2018 han subvencionat, així mateix, quatre altres iniciatives de l’IDIBELL: el projecte del consorci liderat pel Dr. Víctor Moreno de seguiment de mostres biològiques, dades epidemiològiques i dieta de 6.008 individus amb càncers comuns; una recerca sobre càncer de pròstata coordinada des del CIC bioGUNE (Bilbao) amb la participació del grup de la Dra. Mariona Graupera; un treball postdoctoral del Dr. Samuel Gonçalvez de desenvolupament de models que imiten el càncer de bufeta, i un projecte liderat pel Dr. Óscar Martínez Tirado de noves teràpies mitjançant la nanotecnologia contra un tipus de sarcoma.

25 de setembre de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email