L’acumulació de greix a les cèl·lules renals pot actuar de manera decisiva en la malaltia renal crònica relacionada amb l’obesitat

El dipòsit de greix situat a les cèl·lules renals pot ser un factor decisiu en l’aparició de la malaltia renal crònica que es relaciona amb l’obesitat, segons les conclusions de l’estudi Fatty kidney: emerging role of ectopic lipid in obesity-related renal disease, publicat a la prestigiosa revista The Lancet Diabetes & Endocrinology. El treball ha estat realitzat pel grup europeu Diabesity en el qual col·labora el Dr. Josep M. Cruzado, nefròleg de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

L’estudi posa de manifest un dels possibles factors pels quals l’obesitat podria causar una malaltia renal crònica, avenç que podria validar el dipòsit de greix en les cèl·lules renals com un biomarcador per al diagnòstic precoç de la malaltia. L’augment global de la malaltia renal crònica va en consonància amb el creixement de nombre d’obesos en els països desenvolupats, i aquest estudi pot representar un pas més en el coneixement d’aquesta relació, encara en línies d’investigació.
El grup de treball Diabesity ha estat creat recentment per la Societat Europea de Nefrologia (ERA-EDTA) amb l’objectiu de generar i disseminar coneixement sobre l’impacte de la diabetis i l’obesitat en els problemes de ronyó.

Podeu consultar l’article clicant aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email