L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears va lliurar el passat 24 de maig el Premi Jordi Gol i Gurina a la trajectòria professional i humana en Medicina al Dr. Alfons Fernández Sabaté. El guardó li va ser concedit durant l’acte de lliurament dels premis 2011 de l’Acadèmia, que va presidir el conseller de Salut, Hble. Sr. Boi Ruiz.

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques premia la trajectòria professional del Dr. Alfons Fernández Sabaté

Traumatòleg especialitzat en cirurgia del maluc, Fernández Sabaté va iniciar la seva trajectòria a l’Hospital Vall d’Hebron fins que es va incorporar a l’Hospital Universitari de Bellvitge. A partir de l’any 1980, va esdevenir cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HUB fins a la seva jubilació el 2004.

Durant aquest llarg període, va impulsar el prestigi del nostre centre en l’especialitat, amb fites com ara la introducció a Espanya de la cirurgia sèptica i de la cirurgia artroscòpica. També ha destacat en la seva activitat universitària i com a persona d’àmplia cultura humanística i expert en la història de la medicina a Catalunya.

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears és la corporació mèdica més important de Catalunya, amb 76 societats científiques i més de 22.000 socis. Ha reconegut anteriorment amb aquest mateix premi personalitats com ara Josep Alsina i Bofill, Lluís Barraquer, Josep M. Dexeus o Ciril Rozman, entre d’altres.

Juny 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email