Isidre Ferrer: a revolutionary in neuropathology

La prestigiosa revista científica The Lancet Neurology dedica un article monogràfic del seu número de febrer a fer un perfil del Prof. Isidre Ferrer, responsable de l’Institut de Neuropatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i professor de la UB.

L’article, titulat Isidre Ferrer: a revolutionary in neuropathology, signat per la periodista Zuberoa Marcos, fa un repàs tant de la trajectòria professional com de les aficions i inquietuds personals del Dr. Ferrer.

La revista el qualifica d’investigador revolucionari en el doble sentit d’haver contribuït a la transició des de la neuropatologia morfològica cap a la neuropatologia molecular i funcional, i d’haver aportat l’ús de la combinació de tecnologies òmiques (genòmica, proteòmica…) en l’estudi de diversos processos neurodegeneratius, cosa que ha representat un canvi decisiu en l’orientació de la neuropatologia.

En la seva trajectòria, destaca també el paper que ha tingut en el desenvolupament dels bancs de teixits neurològics, així com l’aportació d’uns 600 articles a revistes indexades i capítols de llibres. L’article ressalta com a fita més apreciada pel mateix Dr. Ferrer el fet d’haver transmès als metges i investigadors que una malaltia s’inicia quan comença a un nivell biològic, i no quan apareix el primer símptoma clínic.

Podeu llegir l’article complet clicant aquí.

Abril 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email