Hands-on course on vascular ultrasound

Cirurgians del nostre hospital ensinistren col·legues europeus en ecodòppler vascular

Els passats dies 8 al 10 de maig, el Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular del nostre hospital, conjuntament amb el del Rigshospitalet de Copenhaguen (Dinamarca) van organitzar el Hands-on course on vascular ultrasound, un curs d’ecodòppler vascular inclòs en el programa de formació de la Societat Europea de Cirurgia Vascular (ESVS).

El temari del curs va repassar l’aplicació de l’ecodòppler en el diagnòstic dels problemes vasculars, des de la trombosi venosa i varius fins al seguiment d’endopròtesis aòrtiques i l’estudi dels accessos per a diàlisi, sense oblidar exploracions tan útils com l’ecodòppler dels troncs supraòrtics i la cartografia arterial d’extremitats.
 

Les classes teòriques del matí van anar seguides de sessions pràctiques a la tarda, on els alumnes, cirurgians vasculars d’arreu d’Europa, van poder realitzar exploracions ecogràfiques en pacients amb diferents patologies vasculars. Aquest curs, que s’alterna amb un curs semblant que ja fa anys que s’organitza a Copenhaguen, va tenir molt bona acollida, com ho demostra el fet que es van exhaurir les places al cap d’un mes de publicar-lo a la web de l’ESVS i amb més de sis mesos d’antelació.

El curs va ser coordinat pels Drs. Jonas Eiberg (Rigshospitalet) i Ramon Vila (Bellvitge), i hi van participar com a docents els Drs. E. Iborra, X. Martí i A. Romera (Bellvitge); J.M. Escribano (Vall d’Hebron); G. Mestres (Hospital Clínic); M.A. Menéndez (Hospital Central de Asturias) i J. Cuenca (Hospital Clínico de Granada).

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email