Facultatius del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge han obtingut els premis a la millor comunicació en format pòster i a la millor comunicació oral en el VIII Congrés de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica.

Aquest congrés s’ha celebrat els dies 20 i 21 de juny de 2008 a la platja de Pals, amb la participació de 150 patòlegs d’arreu de Catalunya i de prestigiosos especialistes nord-americans.

El treball titulat Amb quines dades morfològiques té relació el nombre de ganglis total de les peces de colectomia per carcinoma?, presentat pel Dr. Xavier Sanjuan, i realitzat en col·laboració amb facultatius del Servei de Medicina Preventiva de l’HUB, va rebre el premi a la millor comunicació en format póster.

D’altra banda, el treball titulat Desenvolupament d’un model de tumors testiculars de cèl·lules germinals en ratolins atímics, presentat pel Dr. August Vidal, va guanyar el premi a la millor comunicació oral en treballs de recerca.

Aquest treball descriu la generació d’un model experimental únic al món i extremament valuós com a plataforma per investigar aspectes genètics i moleculars del càncer testicular i possibles nous abordatges terapèutics.

El treball va ser realitzat conjuntament amb el Dr. Alberto Villanueva i altres investigadors del Laboratori de Recerca Traslacional de l’ICO, aprofitant l’experiència d’aquests investigadors en la creació de models ortotòpics d’altres tipus tumorals.

Aquesta col·laboració constitueix un exemple paradigmàtic del potencial de la cooperació entre ambdues institucions.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email