El treball explica el bon resultat d’una punció guiada per ecoendoscòpia amb un nou tipus d’agulla

Facultatius dels serveis de l’Aparell Digestiu, Cirurgia General i Digestiva, i Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge van obtenir el guardó a la millor comunicació oral de cas clínic durant la Setmana de les Malalties Digestives, que es va celebrar a Sitges entre els dies 5 i 8 de juny, organitzada per la Societat Española de Patologia Digestiva, Societat Espanyola d’Endoscòpia Digestiva i Associació Espanyola d’Ecografia.

El premi va ser per la presentació titulada Aportación de la punción con aguja Trucut guiada por USE en el diagnóstico de la pancreatitis autoinmune con IgG4 normales, en la qual explicaven el bon resultat d’una punció efectuada amb aquest nou tipus d’agulla tallant, guiada per ecoendoscòpia, en una sospita de pancreatitis autoimmune.

Aquesta tipus de pancreatitis és un manifestació benigna secundària a un procés inflamatori autoimmune que respon al tractament mèdic però que en l’exploració és difícil de diferenciar d’una patologia pancreàtica maligna.

L’agulla Trucut es troba des de fa poc temps en el mercat, i el treball ha demostrat que el seu ús és útil i segur per identificar un infiltrat característic de la pancreatitis autoimmune i ajudar d’aquesta manera a descartar la malignitat.

El treball ha estat portat a terme pels Drs. Joan B. Gornals, Francisco García Borobia, Teresa Serrano, Isabel Català, Josep M. Miquel, José Manuel Nogueira, Núria Peláez, Juli Busquets, Rosa Jorba i Joan Fabregat.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: Setmana de les Malalties Digestives

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email