Intervenció quirúrgica del Dr. Gaston durant el curs

Intervenció quirúrgica del Dr. Gaston durant el curs

El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge organitza avui el 1r Curs Internacional de Cirurgia Robòtica en Càncer de Pròstata. El curs reuneix els dos principals experts mundials en aquesta cirurgia, de la qual van ser pioners, el Dr. Richard Gaston, director del Servei d’Urologia de la Clinique Saint Augustin de Bordeus, i el Dr. Vipul Patel, director del Global Robotics Institute del Florida Hospital Celebration Health (Orlando, Estats Units).

Ambdós realitzen per al curs sengles cirurgies en directe. La intervenció del Dr. Gaston s’ha realitzat al mateix Hospital de Bellvitge, mentre que la del Dr. Patel està essent retransmesa via streaming des dels Estats Units.

La cirurgia del càncer de pròstata és un dels procediments en què avui dia existeixen més evidències d’una millora dels resultats quan és realitzada mitjançant un robot quirúrgic per un cirurgià expert en aquesta modalitat. Segons diferents estudis, amb aquesta tècnica s’aconsegueixen uns millors resultats tant pel que fa a la conservació de la continència urinària com a la conservació de la funció sexual i a la disminució de complicacions en el postoperatori.

L’Hospital Universitari de Bellvitge realitza cirurgia de pròstata amb el sistema quirúrgic robotitzat Da Vinci des de l’octubre de 2009, data en què aquest equipament es va introduir a l’hospital. Des de llavors, s’hi han realitzat 485 cirurgies robòtiques de càncer de pròstata, amb uns resultats oncològics i funcionals excel·lents.

El curs, adreçat a especialistes de tot l’Estat interessats en el tractament quirúrgic del càncer de pròstata, inclou, a més d’aquestes intervencions en directe, diferents conferències i debats en què destacats experts nacionals i internacionals posen de manifest les darreres novetats en el diagnòstic i el tractament de la malaltia i discuteixen sobre els avantatges i inconvenient de la cirurgia robòtica en relació amb la laparoscòpica.

El càncer de pròstata és el primer en freqüència entre els homes a Catalunya. A l’any 2016 se’n van diagnosticar 4.906 casos nous, amb una edat mitjana de diagnòstic de 70 anys. L’índex de mortalitat de les persones diagnosticades se situa aproximadament al voltant del 3%.

23 de febrer de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email