La Sant Silvestre Sitgetana 2017

La Sant Silvestre Sitgetana 2017

El Grup de Malalties Minoritàries de l’Hospital Universitari de Bellvitge, creat el 2017, ha rebut un total de 2.370 euros procedents de la I Sant Silvestre Sitgetana, una cursa solidària organitzada pel TG Triatló de Sitges. La prova es va celebrar el diumenge 31 de desembre a Sitges i va aconseguir un gran èxit de participació. En total van ser 330 persones –entre participants i “dorsal zero” o solidari– les que van col•laborar en aquesta cursa solidària i no competitiva, de caire marcadament popular, i en què molts dels participants van córrer disfressats o amb motius nadalencs.

Els diners recaptats aniran a parar al Grup de Malalties Minoritàries de l’Hospital Universitari de Bellvitge, creat per buscar sinèrgies, compartir una manera de treballar i estrènyer el vincle amb les associacions de pacients. Donat que les més de 7.000 malalties minoritàries identificades a Europa sovint presenten una àmplia varietat de manifestacions clíniques i tenen un caràcter multisistèmic, grups com aquests són molt necessaris per a una millor i més àgil atenció als malalts. El donatiu de la cursa es destinarà a projectes dins l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) que facilitin la recerca en malalties minoritàries.

Jesús Ribas, cap de secció del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, declara: “quatre membres de l’equip mèdic del Grup de Malalties Minoritàries hem tingut l’oportunitat de participar activament en el desenvolupament de la cursa, col•laborant amb l’organització i atenent les preguntes que els assistents i el públic en general ens han fet. Aquesta mena d’iniciatives són molt útils per a donar a conèixer el Grup i alhora recaptar fons per a la investigació al voltant de les malalties minoritàries. Ha resultat una experiència molt profitosa i esperem mantenir aquesta col•laboració en les properes edicions de la cursa”.

En acabar la Sant Silvestre, la presidenta del club TG Triatló Sitges, Chus Serrano, va expressar la seva satisfacció per com havia anat tot: “Estem molt contents amb la participació assolida, la implicació dels patrocinadors i la resposta dels nostres socis. Per a nosaltres, organitzar aquesta primera Sant Silvestre ha sigut tot un repte i crec que ho hem fet força bé, encara que segur que podrem millorar de cara a properes edicions. Vull aprofitar per donar les gràcies a tots els col•laboradors i especialment a Finisher pel seu suport”.

4 de gener de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email