Estada al St Mark’s Hospital de Londres de José Jerez, infermer clínic de l’Àrea de l’Aparell Digestiu

Amb l’objectiu de conèixer de primera mà el rol de les infermeres coordinadores i els algoritmes de la seva feina relacionats amb els pacients sotmesos a cirurgia colorectal i al protocol Enhanced Recovery After Surgery (ERAS), l’infermer clínic José Jerez es va incorporar al St Mark’s Hospital de Londres, concretament a la unitat Frederick Salmon Ward de rehabilitació multimodal especialitzada en aquesta disciplina. Aquesta rotació, finançada per la Unitat de Cirurgia Colorectal del Servei de l’Aparell Digestiu, s’emmarca en l’esquema de treball multidisciplinari que s’està promovent en aquesta unitat des de fa temps amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció i la gestió clínica dels pacients.

L’estada va integrar diverses activitats i experiències, com ara la incorporació al treball diari de la unitat Frederick Salmon Ward i passi de visites als pacients ingressats; la visita a quiròfan per conèixer el circuit prequirúrgic d’admissió dels pacients i els aspectes intraoperatoris rellevants; el treball amb la infermera facilitadora en ERAS i gestora de casos, i la visita al Outpacient Department, on es troba la consulta de Preassesment i es treballa exhaustivament el protocol ERAS.

Així mateix, va assistir al simposi organitzat pel Prof. Robin Kennedy, on van intervenir professionals de diferents països i de totes les disciplines que treballen de manera transversal el protocol ERAS: cirurgians, dietistes, fisioterapeutes, infermers i anestesistes. Destaquen com a molt positius els coneixements adquirits sobre l’estructura organitzativa de la infermeria especialitzada i la rellevant importància de les infermeres líders i coordinadores dins d’aquests processos.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email