Estada a l’Hospital Karolinska d’Estocolm d’una infermera del Servei de Medicina Intensiva

La Sra. Gemma Via, infermera del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va fer una estada el passat mes de setembre a l’Hospital Universitari Karolinska a Solna, Estocolm, en el marc del programa d’intercanvi infermer promocionat per l’European Federation of Critical Care Nurses (EfCCNa).

El Karolinska és un hospital universitari de tercer nivell amb cinc unitats de cures intensives i una ràtio infermera-pacient d’1:1. Entre els seus punts forts, destaca l’alt nivell de treball en equip, la dotació material per facilitar la tasca infermera i la reducció del risc per als pacients, i la possibilitat de portar a la pràctica clínica l’evidència científica en qüestions com ara la mobilització precoç dels pacients o l’eliminació total de les restriccions físiques.

A més de l’atenció al pacient a peu de llit, la Sra. Via va tenir l’oportunitat de conèixer els programes específics de seguretat i prevenció d’errors. També va comprovar com s’organitza l’equip d’atenció immediata en planta, i com funciona la unitat de seguiment a llarg termini del pacient crític. Aquest projecte permet detectar els pacients que, durant la seva recuperació, poden presentar seqüeles físiques o psicològiques relacionades amb l’ingrés a l’UCI.

En definitiva, Gemma Via apunta que va ser una experiència realment positiva que li va permetre constatar en primera persona la importància en l’assistència infermera no només de les cures sinó també de l’organització i el treball en equip.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email