Les intervencions van ser efectuades pel prestigiós cirurgià holandès H.C. Doets

Especialistes de tot Espanya es van reunir el passat divendres 26 de setembre a l’Hospital Universitari de Bellvitge per assistir en directe a la retransmissió de la implantació a dos pacients d’una nova pròtesi total de turmell. Les intervencions van ser efectuades pel prestigiós cirurgià holandès Hans Cornelis Doets, de l’Slotervaart Hospital d’Amsterdam (Països Baixos), en el marc de la Jornada Quirúrgica sobre artroplàstica de turmell, organitzada pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

L’Hospital Universitari de Bellvitge ja té experiència en pròtesis de turmell, amb un total de 15 implantacions efectuades, però els canvis constants en els models ja existents així com els nous dissenys de darrera generació, porten a provar els darrers implants desenvolupats, a la recerca del model que reporti els millors resultats per als pacients.

L’artrosi de turmell no és tan freqüent com la de genoll o maluc, ja que –a diferència del que succeeix amb la resta d’articulacions dels membres inferiors– en el turmell el deteriorament articular no sol tenir lloc de forma primària, sinó com a seqüel·la d’una fractura. Així i tot, l’increment d’accidents esportius, laborals i casuals que afecten el turmell està fent que s’observi un nombre gens menyspreable i creixent d’artrosis en aquesta articulació.

Quan l’artrosi de turmell arriba a les fases avançades, el dolor i la incapacitat poden portar a prendre una decisió quirúrgica. En aquests casos, el tractament de referència clàssic és l’artrodesi (fixació articular). De tota manera, aquest procediment produeix una certa limitació funcional, ja que elimina el moviment i, a llarg termini, la sobrecàrrega per la falta de mobilitat del turmell causa un deteriorament de la resta d’articulacions del peu.

L’altra modalitat terapèutica, cada vegada més acceptada, és la pròtesi total. Els primers models dels anys 70 i 80 van fracassar, però els dissenys de segona i tercera generació actuals reporten uns resultats esperançadors.

És per això que les pròtesis de turmell són tema d’actualitat per als cirurgians ortopèdics especialitzats en peu, amb tendència a elegir-la com a primera opció en diversos casos (pacients amb afectació articular severa, de més de 50 anys, i sense antecedents d’infecció ni gran deformitat al turmell).

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: Implantació d’una nova pròtesi total de turmell

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email