Especialistes de l’Hospital Universitari de Bellvitge organitzen la Reunió anual de la Secció de Cardiologia Geriàtrica de la SEC

El Dr. Albert Ariza-Solé, del Servei de Cardiologia, i el Dr. Francesc Formiga, del Servei de Medicina Interna, van ser els principals organitzadors de la Reunió anual de la Secció de Cardiologia Geriàtrica de la Sociedad Española de Cardiología (SEC), que es va celebrar a Barcelona el passat 19 de setembre. Era la primera vegada que aquesta reunió es realitzava a Catalunya, i va ser un èxit tant per l’assistència –amb prop de 200 participants– com pel nivell científic assolit.

La reunió va servir per posar de manifest la importància cada vegada més gran de les cardiopaties en l’ancià i la necessitat de prestar una atenció específica a les peculiaritats que presenten, evitant sempre que la fragilitat d’aquests pacients es pugui traduir en passivitat diagnòstica o terapèutica.

Sota el títol L’ancià amb cardiopatia: una realitat creixent el 2014, es van analitzar i debatre, a través de diferents taules rodones, temes com ara els darrers avenços en cardiopatia isquèmica, fibrilació auricular, estenosi aòrtica severa o insuficiència cardíaca en el pacient ancià.

Van intervenir-hi com a ponents o moderadors alguns dels experts més destacats de l’Estat, entre els quals, per part de l’Hospital Universitari de Bellvitge, els Drs. Àngel Cequier, Nicolás Manito, Albert Ariza, Francesc Formiga i David Chivite, així com el Dr. Enric Juncadella, del CAP Just Oliveras, que va intervenir en una taula rodona dedicada al rol del metge de família en el maneig del pacient ancià amb cardiopatia.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email