L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS), empresa pública amb personalitat jurídica pròpia i autonomia funcional i de gestió que presta serveis integrals d’atenció primària i hospitalària arreu del territori català. Es va inaugurar l’any 1972, i la seva ubicació geogràfica és el barri de Bellvitge, en el municipi de l’Hospitalet de Llobregat
.

Forma part de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS, màxim òrgan de direcció i coordinació del conjunt de centres, serveis i institucions sanitàries de l’ICS a l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. Aquesta estructura permet integrar sota el mateix àmbit tots els procesos assistencials i de suport de l’ICS en aquest territori, tant d’atenció especialitzada (HUB i Hospital de Viladecans) com d’atenció primària (53 centres de salut).

L’HUB és un dels 5 únics hospitals que hi ha a tot Catalunya acreditats com a centres de tercer nivell, el màxim nivell de complexitat, el que li permet atendre malalts que requereixen de la més alta tecnologia, com poden ser els que requereixen cirurgia cardíaca, cirurgia toràcica, neurocirurgia o transplantaments. Disposa de totes les especialitats medicoquirúrgiques, excepte la pediatria i l’obstetrícia.

És l’hospital de referència comunitari per a 343.172 habitants de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, però també és centre referent en els processos que requereixen d’alta tecnologia per a més de 2 milions d’habitants de les àrees Metropolitana Sud, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Té com a objectiu estratègic promoure la innovació tecnològica i assistencial i aquella activitat mèdica i quirúrgica de major complexitat (terciarisme).

Ha estat guardonat en diverses ocasions amb el premi TOP20 (anys 2004, 2006 i 2009), que el reconeix com un dels millors hospitals d’Espanya en la màxima categoria d’hospitals de referència regional i nacional, en una avaluació que es fa cada any d’entre més de 150 hospitals espanyols.

De fa més de 25 anys, és un centre docent universitari vinculat a la Universitat de Barcelona on s’imparteixen els estudis de medicina, infermeria, odontologia i podologia. A més, té un ampli programa docent de postgrau en aquestes quatre àrees de la salut, amb acreditació per formar especialistes en més de 40 especialitats.

En l’àmbit de la recerca, és un centre punter a nivell internacional i forma part de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), un dels únics centres estatals acreditats amb el màxim nivell de recerca per l’Instituto de Investigación Sanitaria Carlos III del Ministerio de Ciencia e Innovación.

L’Hospital està immers en un ambiciós projecte de creixement, amb un conjunt d’obres que li permetran ampliar les seves instal·lacions en més de 40.000 m2 (nou bloc de 32 quiròfans, nou bloc de 80 llits per a malalts crítics, nous gabinets, nou servei d’Urgències, hospitals de dia, farmàcia, etc).

A més, és part fonamental del nou Consorci Públic del Biopol de l’Hospitalet, un clúster que pretén aprofitar la concentració en un sol espai d’hospitals, universitat, centres de recerca i empreses per promoure la transferència de coneixement i la generació de valor afegit en l’àmbit de les ciències de la salut.

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Universitat de Barcelona Institut Català d'Oncología
Institut Català de la Salut Hospital Universitari de Bellvitge Idibell. Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge
Biopol'H

Comments are closed.

Home | eHub | Email