La Dra. Figuerola i el Dr. Gràcia signant l'acord

La Dra. Figuerola i el Dr. Gràcia signant l'acord

El gerent territorial de l’ICS al Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, i la gerent territorial de l’ICS a l’Àrea Metropolitana Sud, Montserrat Figuerola, han signat avui un acord marc de col•laboració que reforça els vincles estratègics entre l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

L’objectiu d’aquest acord és consolidar un marc estable de relació dins del qual s’impulsin protocols de cooperació i plans funcionals conjunts que millorin la qualitat assistencial i facilitin l’accés dels usuaris a tractaments complexos al seu propi territori.

Aquestes col·laboracions tenen el seu origen al novembre de 2011, quan els serveis de Cirurgia Toràcica d’ambdós centres van iniciar un projecte de treball conjunt que el juliol de 2015 va culminar en la creació d’un únic Servei de Cirurgia Toràcica per a ambdós centres. Més recentment, el desembre de 2016, els serveis de Neurocirurgia dels dos hospitals van iniciar també un procés d’organització en una direcció única.

En el marc d’aquests acords, professionals de Bellvitge es desplacen alguns dies a la setmana al Joan XXIII, per ajudar als quiròfans i a la implantació de guies clíniques i protocols, i professionals de l’Hospital Joan XXIII acudeixen a Bellvitge a donar suport assistencial i a completar la seva formació en tècniques d’alta complexitat. També s’impulsen sessions clíniques compartides i l’intercanvi de dades clíniques amb sistemes de comunicació informàtics i videoconferència.

Amb aquestes iniciatives, s’aconsegueix que els pacients de Tarragona puguin ser atesos al seu hospital de patologies més complexes, evitant desplaçaments, i s’assegura la uniformitat de criteris dels centres, tant en les actuacions diagnòstiques com terapèutiques. Així mateix, aquestes sinergies afavoreixen la potenciació de la docència, i la recerca i la possibilitat d’innovació i aplicació de nous mètodes de treball.

L’acord signat avui consolida aquestes col·laboracions i posa les bases per estendre-les a d’altres serveis.

A banda d’aquesta acord, la Gerència del Camp de Tarragona també ha signat un acord amb l’Institut de Diagnòstic per la Imatge per establir un protocol de relació en l’àmbit del radiodiagnòstic.

17 de novembre de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email