Es presenta a l’Hospital Universitari de Bellvitge un innovador tractament de l’emfisema pulmonar

El passat 18 d’abril, el Servei de Pneumologia va organitzar una sessió conjuntament amb la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP) sobre l’innovador tractament de reducció de volum endoscòpic de l’emfisema amb l’aplicació d’un segellant polimèric Aeriseal© (Ferrer Internacional SA).

La reunió va comptar amb la participació del Dr. Edward Ingenito, pneumòleg i inventor del sistema; el Dr. Antoni Rosell, de la Unitat d’Endoscòpia Respiratòria, la Dra. Salud Santos i la Dra. Marta López, de la Unitat d’MPOC, i el Dr. Enrique Cases, broncoscopista de l’Hospital Universitari La Fe de València. Els ponents van exposar les bases del tractament i l’experiència inicial d’ambdós centres i van compartir-les amb la resta de l’audiència.

L’acte va servir també perquè la Direcció Clínica de Malalties Respiratòries obrís les portes del Comitè Multidisciplinari de Tractament Endoscòpic i Quirúrgic de l’Emfisema –iniciativa única en l’àmbit estatal– a tots els presents. També es va oficialitzar la incorporació del nostre Hospital a l’estudi internacional ASPIRE, que s’ha convertit en el centre de referència d’aquest estudi a Catalunya.

El segellant polimèric Aeriseal és una solució escumosa de 20cc que s’aplica endoscòpicament, sota anestèsia general, a les àrees hiperinsuflades dels lòbuls superiors dels pacients amb emfisema avançat. El propòsit és crear una cicatrització retràctil controlada que redueix el volum d’aquests lòbuls i permet una millor dinàmica respiratòria.

Maig 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email