Serà l’única porta d’entrada dels pacients amb diagnòstic o sospita d’aquesta patologia

Aquest dijous 4 d’octubre ha iniciat la seva tasca assistencial la Unitat Funcional de Càncer de Pròstata. La seva posada en marxa s’inscriu dins del marc de la progressiva implantació d’unitats funcionals de caràcter multidisciplinari que permeten optimitzar l’abordatge de les patologies oncològiques més rellevants.

Aquesta nova unitat està conformada per professionals d’Urologia, Oncologia Mèdica i Oncologia Radioteràpica, així com d’Infermeria, i serà d’ara endavant l’única porta única d’entrada dels pacients amb diagnòstic o sospita de càncer de pròstata. A partir d’aquí, s’estadificarà i es decidirà l’estratègia terapèutica per a cada cas.

Aquestes consultes multidisciplinàries estan ubicades al mòdul 24 de l’edifici de Consultes Externes de l’Hospital Universitari de Bellvitge. El coordinador de la unitat durant els pròxims dos anys serà el doctor Ferran Aguiló.

El càncer de pròstata és una patologia d’incidència creixent a casa nostra, en bona part a causa de l’augment de l’esperança de vida. És la segona causa de mort per càncer en homes després del de pulmó.

Malgrat això, la taxa de supervivència ha augmentat de forma espectacular en els últims trenta anys. Si hi ha una detecció i un tractament a temps, actualment les perspectives de curació són superiors al 85 %.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email