L’objectiu del codi sèpsia és aconseguir reduir l'impacte de la principal causa de mort en l’àmbit hospitalari

El codi sèpsia és un sistema d’organització que permet avaluar de forma precoç els pacients amb sèpsia i identificar aquells que requereixen un tractament ràpid i un possible ingrés a la Unitat de Crítics. L’objectiu final general és aconseguir reduir la mortalitat per sèpsia, un problema que és la principal causa de mort en l’àmbit hospitalari.

El codi sèpsia ha estat una iniciativa multidisciplinària liderada pel Servei de Medicina Intensiva i amb la implicació, sobretot, dels facultatius especialistes, residents i professionals d’infermeria de l’àrea d’Urgències, amb l’objectiu d’acabar estenent-lo a tota l’àrea hospitalària.

Per al seu funcionament, s’han dissenyat circuits i protocols, s’ha editat una guia informativa en format tríptic, i s’han creat eines al sistema SAP per aconseguir una ràpida avaluació del pacient, com ara un preconfigurat específic de sèpsia que facilita la realització de peticions i la valoració prioritària per part del Servei de Microbiologia.

Aquest codi d’àmbit hospitalari es complementa amb un codi sèpsia territorial que permet el trasllat al nostre centre de pacients d’hospitals de l’àrea d’influència de l’HUB. El codi s’ha consolidat progressivament amb una tendència a una major activació al llarg dels mesos. Actualment s’estan realitzant uns 20 codis mensuals, als quals cal afegir l’activació, al llarg de l’any, d’uns 50 codis sèpsia interhospitalaris.

Per tal de continuar avançant en aquesta línia, durant l’any vinent es revisaran els actuals protocols, s’editarà un nou tríptic informatiu amb la informació actualitzada, i es farà difusió del codi mitjançant sessions clíniques dirigides a residents i altres professionals sanitaris.

2 de gener de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email