Els ventiladors no invasius ofereixen una millor sincronització amb la respiració dels pacients sense alterar-ne la qualitat del son

Els ventiladors dissenyats específicament per a la ventilació no invasiva, com ara el BiPAP Vision, ofereixen una millor capacitat de sincronització amb la respiració del pacient, en comparació amb els ventiladors convencionals d’intensius, sense repercutir en la qualitat del son. Aquest és el resultat principal de la tesi doctoral “Efectos clínicos y aspectos técnicos de la ventilación no invasiva en la insuficiencia respiratoria aguda”, elaborada per la Dra. Ana Córdoba Izquierdo a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Henri Mondor de la Universitat París Est a Créteil (França), durant els anys 2010 i 2011.

L’estudi compara el funcionament de diferents tipus de ventiladors en presència de fuita aèria utilitzant un pulmó artificial i també estudia els aspectes clínics de la ventilació no invasiva. Així mateix, analitza la taxa de fracàs de la ventilació no invasiva i els factors predictius de fracàs en pacients amb insuficiència respiratòria aguda hipercàpnica.

En aquest sentit, els resultats obtinguts conclouen que l’experiència de l’equip humà i l’ús de protocols d’actuació permeten disminuir significativament la taxa de fracàs i la necessitat d’intubació traqueal. A més a més, l’estudi apunta que el manteniment de la ventilació no invasiva durant les hores de son nocturn  podria millorar la qualitat del son ja que s’ha pogut demostrar que aquest no impedeix el son en els pacients amb insuficiència respiratòria aguda hipercàpnica.

La tesi de la Dra. Córdoba, dirigida pels doctors Arnaud W. Thille i Enric Prats Soro, ha obtingut la qualificació d’excel·lent cum laude amb menció internacional.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email