Durant el 2010, 29 facultatius residents del nostre Hospital han realitzat rotacions externes en centres punters d’Europa, Nordamèrica i Austràlia, a fi d’ampliar els seus coneixements en determinades tècniques específiques o fer estudis complementaris concrets.

Les estades europees han estat en prestigioses institucions de París i Bordeus (França), Lieja i Dendermonde (Bèlgica), Londres (Regne Unit), Roma (Itàlia), Berlín i Bad Krozingen (Alemanya).

Els residents de l’HUB han realitzat 29 estades en prestigiosos hospitals estrangers durant el 2010

Fora del continent europeu, les estades s’han produït a Nova York, Charleston, Washington, Filadèlfia, San Francisco, Houston, Boston i Phoenix (els Estats Units), Toronto i Montreal (el Canadà), i Sydney (Austràlia).

Podeu veure’n la llista completa clicant aquí.

Les rotacions externes es concedeixen quan, en el marc del programa de formació, es requereix l’aprenentatge de tècniques no practicades en el centre que es consideren necessàries o complementàries.

Aquestes estades permeten un intercanvi i una actualització durant tot l’any que repercuteix i ens beneficia tots, ja que, en tornar tornar, els facultatius residents exposen les innovacions que han vist i es poden incorporar al nostre centre. Alguns dels coneixements específics en què s’han format són: patologies vitreoretinàries, lupus eritematós, ablació de la fibril·lació auricular, espondiloartropaties o la cirurgia d’estimulació cerebral, entre d’altres.

Habitualment, es realitzen durant els últims divuit mesos de residència i, mentre dura el període d’estada a l’estranger, l’HUB assumeix el cost del salari del metge. Signifiquen, per tant, un benefici tant per als residents com per al mateix Hospital, que veu potenciat així el seu capital de coneixement.

Febrer 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email