En la presentació del programa, els pacients d'FPI van fer alguns dels exercicis proposats

A partir del 16 de gener una vintena de pacients amb Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI) tractats a la Unitat Funcional d’Interstici Pulmonar (UFIP) de l’HUB començaran un programa d’exercici físic adaptat que pretén consolidar eines i rutines que millorin la seva qualitat de vida diària. Els educadors físics de la Fundació Siel Bleu España, llicenciats i graduats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, promouen l’activitat física amb un enfocament preventiu i fonamental per assolir un envelliment actiu.

El programa tindrà una durada de tres mesos i un dels eixos del mateix és el treball de la força i la mobilitat articular. S’iniciarà la setmana vinent amb l’avaluació inicial i una sessió setmanal al domicili de cada participant a càrrec d’un monitor de Siel Bleu. Després d’aquestes sessions individuals, que adaptaran els exercicis a la capacitat de cada pacient, es duran a terme unes altres de caràcter col·lectiu a l’hospital fins completar els tres mesos de durada global del programa. Una avaluació final permetrà llavors establir l’evolució de cada participant des del punt de partida.

Tal i com va explicar, Ivette Callorda, gerent de la Fundació Siel Bleu España, en la presentació del programa als pacients d’FPI de l’HUB, l’objectiu final del programa és consolidar les pràctiques d’exercici adaptades a la seves necessitats i en condicions de seguretat, alhora que es gaudeix dels beneficis de treballar en grup.

De la seva banda, la Dra. Vanesa Vicens, pneumòloga de la UFIP, va subratllar la importància que té per la millora de la qualitat de vida d’aquests pacients la incorporació de l’exercici i l’activitat física dins dels seus hàbits diaris.

13 de gener

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email