Els malalts cardíacs donats d’alta directament des d’Urgències no registren una major mortalitat que els hospitalitzats

Els malalts que ingressen a Urgències amb una insuficiència cardíaca aguda i que són donats d’alta directament des d’Urgències no tenen una major mortalitat que els donats d’alta després d’una hospitalització convencional, segons posa de manifest l’estudi Multicentric investigation of survival after Spanish Emergency department discharge for acute heart failure, MISSEDD-AHF Study, en el qual ha participat el Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Aquest treball analitza dades de 1.669 pacients que van ingressar a 20 serveis d’Urgències del territori espanyol amb el diagnòstic d’insuficiència cardíaca aguda, valorant la mortalitat als 30 dies del grup de malalts donat d’alta directament des d’Urgències (546 pacients) i del grup donat d’alta després d’una hospitalització convencional (1.123 pacients). De la comparació d’ambdós grups, no se’n van extreure diferències significatives. Això implica que el malalts donats d’alta directament des d’Urgències, sense requerir hospitalització, són ben seleccionats pels professionals d’Urgències com a malalts amb baix risc de mortalitat a curt termini.

L’estudi, publicat a European Journal Of Emergency Medicine, ha obtingut recentment el 7è Premio Nacional Pepe Millá al millor treball d’investigació realitzat per metges d’Urgències durant l’any 2012, atorgat en el decurs del XXV Congrés Nacional de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES), que es va celebrar del 12 al 14 de juny a Santiago de Compostela. Els seus autors són el Dr. Òscar Miró, el Dr. Víctor Gil, el Dr. Pablo Herrero, el Dr. Francisco Javier Martín Sánchez, el Dr. Javier Jacob, el Dr. Pere Llorens i l’ICA-SEMES Research Group.

Podeu accedir a l’abstract d’aquest treball clicant aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email