El Dr. Alfons Fernández Sabaté, el Dr. Frederic Portabella, i el Dr. Antoni Coscujuela han publicat el llibre Osteotomías de cadera y alteraciones axiles. Es tracta de l’únic llibre publicat a l’Estat espanyol en què s’expliquen els resultats de les osteotomies en malalts de l’anca i genoll, alguns seguits durant més de deu anys.

Els Drs. Fernández Sabaté, Portabella i Coscujuela publiquen el llibre Osteotomías de cadera y alteraciones axiles

El llibre es basa en l’experiència del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Incorpora, a més, abundant material inconogràfic, produït i recopilat amb la col·laboració del l’Àrea de Comunicació i Audiovisuals de l’HUB.

L’obra es divideix en 15 capítols redactats per 23 traumatòlegs de prestigiosos centres de l’Estat i altres països europeus. Del nostre hospital, també hi han col·laborat el Dr. Xavier Cabo i el Dr. Juan Antonio García. Tots ells desenvolupen un índex molt ampli que cobreix tota la patologia de l’anca i el genoll sota el prisma dels més moderns avenços en aquest tipus de cirurgia, que continua plenament vigent en molts casos malgrat la pressió de la cirurgia de substitució.

El Dr. Alfons Fernández Sabaté, autor principal de l’obra, és professor emèrit del Departament de Ciències Clíniques de la Facultat de Medicina al campus de Bellvitge i va ser cap del Servei del Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HUB entre els anys 1980 i 2004, fins a la seva jubilació. Cirurgià ortopèdic de llarga experiència, és seguidor i hereu en el pensament professional del Dr. Joaquim Cabot Boix.

El Dr. Fernández Sabaté és també autor de la mostra itinerant Història de la cirurgia ortopèdica i traumatologia d’Europa, inaugurada el 23 de novembre al campus Casanova de la Facultat de Medicina de la UB. Formada per prop de 300 plafons, aquesta mostra segueix, a través dels seus protagonistes, l’evolució del pensament mèdic des d’Hipòcrates fins a la constitució de la societat europea d’aquesta especialitat.

Març 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email