Els centres de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS (Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital de Viladecans i Atenció Primària Costa de Ponent) organitzen aquesta setmana diverses activitats amb motiu de la XVI Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac, que se celebrarà el proper 31 de maig.

A l’Hospital Universitari de Bellvitge, el 27 de maig hi haurà al vestíbul de Consultes Externes una taula informativa sobre les activitats del Dia Mundial, on es proporcionarà als ciutadans informació sobre l’hàbit tabàquic i se’l oferirà la realització de cooximetries (mesura del nivell de monòxid de carboni a l’aire espirat). Així mateix, del 27 al 31 de maig es col·locaran en diferents punts de l’hospital cartells i es projectaran vídeos sobre el tabaquisme.

A l’Hospital de Viladecans, el 28 de maig s’oferirà informació i cooximetries als usuaris i acompanyants al vestíbul de l’entrada principal. Així mateix, del 25 al 29 de maig s’hi projectarà un vídeo informatiu sobre el tabaquisme.

Pel que fa als centres d’atenció primària, a l’Hospitalet de Llobregat l’EAP Santa Eulàlia Sud i l’EAP Bellvitge instal·laran taules informatives al vestíbul dels seus centres. L’EAP Santa Eulàlia Nord organitzarà tallers i un concurs infantil, i l’EAP Publilla Casas i el CAP Florida desplegaran taules amb materials com ara un llibre en blanc on els exfumadors podran escriure missatges, o bé dues urnes on es recolliran lemes escrits per nens i adults. També faran enquestes des de les consultes i una xerrada comunitària, i invitaran els nens a fer dibuixos sobre la temàtica del tabac que s’exposaran als centres. Al Prat de Llobregat, professionals asisstencials i estudiants d’infermeria oferiran informació als ciutadans a l’entrada dels centres.

A Cornellà, l’EAP Martí i Julià instal·larà un estand informatiu i realitzarà cooximetries durant total la setmana. El 29 de maig, els EAP Gavarra i Jaume Soler realitzaran cooximetries i col·locaran un estand informatiu a la Plaça Catalunya de la localitat. L’EAP Gavarra també col·laborarà amb activitats de l’Ajuntament i de les escoles on es fan intervencions del programa Salut i escola. L’EAP Sant Ildefons informarà a través de cartells, intensificarà el consell breu a les consultes, i lliurarà la recepta Deixar de fumar. També farà activitats docents al centre adreçades a professionals. Així mateix, el 27 de maig professionals d’aquest centre visitaran l’Institut M. Aurèlia Campany, on organitzaran un taller participatiu i altres iniciatives. El 28 de maig, organitzaran una sessió informativa adreçada a tota la població, i el dia 29 tindran una consulta oberta, amb consells motivacionals i individuals, a càrrec de professionals d’infermeria. El mateix dia 29, instal·laran a la plaça de Sant Ildefons una taula informativa on es realitzaran cooximetries i altres intervencions.

A Sant Feliu, l’EAP Rambla exposarà el 29 d’abril material informatiu i realitzarà cooximetries. A Sant Just Desvern, l’EAP Sant Just farà un Taller sobre tabaquisme per a les escoles de la població (nens i nenes de 10 a 12 anys) i tindrà una taula informativa durant tota la setmana amb consells i mesures de cooximetria. A Sant Boi, l’EAP Camps Blancs mostrarà un mural a l’entrada del centre amb missatges d’exfumadors explicant les seves motivacions i les eines que els han ajudat.

A Santa Coloma de Cervelló, l’EAP Molí Nou instal·larà una taula informativa al centre i, en la consulta de pediatria, farà activitats de sensibilització dels nens sobre el tabac al través dels jocs, entre d’altres iniciatives.

A Castelldefels, l’EAP El Castell ha instal·lat del 25 al 29 de maig una taula informativa a la porta principal del centre, i el dia 27 tres professionals d’infermeria informaran de com es pot ajudar a la deshabituació des de l’atenció primària. A Viladecans els dos centres d’atenció primària instal·laran taules informatives els dies 27 (Maria Bernades) i 29 de maig (Mas Font). A Gavà, l’EAP Gavà col·locarà una carpa i una taula a la Rambla Vayreda, on es realitzaran cooximetries i consells antitabàquic. En el centre, s’exposaran dibuixos fets per nens de la consulta de pediatria sobre el tabaquisme. A Begues, l’EAP Begues farà una xerrada a l’escola per a nens de 6è de primària.

A Vilanova i la Geltrú, professionals de l’EAP Jaume I han organitzat el 26 de maig una xerrada adreçada als usuaris sobre els riscos del consum de tabac. Durant aquesta setmana, també portaran el distintiu Et puc ajudar a deixar de fumar, desplegaran cartells informatius, i prescriuran la recepta Deixar de fumar.

A Esparraguera, l’EAP Esparraguera tindrà consultes de deshabituació tabàquica i un estand informatiu. A Pallejà, l’EAP Pallejà celebrarà una xerrada oberta a tota la població en el castell de la localitat. A Cubelles i Cunit, l’equip d’atenció primària d’aquestes localitats donarà informació a través de Ràdio Cunit. A Abrera l’EAP Abrera oferirà consell breu antitabàquic a les consultes i lliurarà informació tant en el centre d’atenció primària com en els consultoris locals.

Aquí podeu descarregar-vos els programes d’activitats complets:

www.bellvitgehospital.cat/info_corporativa/ProgramaHUB.pdf

www.bellvitgehospital.cat/info_corporativa/ProgramaHV.pdf

www.bellvitgehospital.cat/info_corporativa/ProgramaAPCP.pdf

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email