És un dels finalistes dels WebSurg Awards, que a partir d’ara es poden votar per Internet

El vídeo d’una intervenció del Dr. Pablo Moreno, del Servei de Cirurgia General i Digestiva, realitzat per l’Àrea de Comunicació i Audiovisuals de l’HUB, ha estat seleccionat com a finalista de la primera edició dels WebSurg Awards.

L’objectiu d’aquest concurs és premiar els millors vídeos acadèmics en el camp de la cirurgia mínimament invasiva, incloent-hi la cirurgia robòtica, l’endoscòpia intervencionista i la cirurgia transgàstrica.
Després de convertir-se en un dels 30 finalistes, el vídeo aspira ara a obtenir un dels primers premis. Aquests guardons seran atorgats per un jurat internacional que tindrà en compte els vots rebuts per cada vídeo a través d’Internet. Aquí podeu veure el vídeo.

El treball del Dr. Moreno mostra una nova via d’abordatge per a la resecció de les glàndules paratiroides ectòpiques en el mediastí, que ha estat denominada cirurgia mediastínica videoassistida a través d’una finestra Intercostal (IVAMS). Aquesta tècnica constitueix una alternativa encara menys invasiva que la cirurgia toràcica videoassistida (VATS).

Tot i que l’aplicació d’aquesta tècnica només està indicada en 1 de cada 200 casos d’hipertiroïdisme primari, obre les portes per solucionar casos complexos amb un mètode poc invasiu, evitant fer cirurgies més agressives com ara l’antiga toractomia o, més recentment, les reseccions costals (via de Chamberlain).

WebSurg és una iniciativa de l’associació IRCAD, amb seu a l’Hospital Universitari d’Estrasburg. Es tracta d’una universitat quirúrgica virtual, accessible a tota la comunitat internacional a través d’Internet, que té com a objectiu donar als cirurgians, societats científiques, centres d’ensenyament mèdic i indústries un entrenament quirúrgic en línia, informació al voltant de les últimes innovacions en cirurgia, amb la possibilitat de conferenciar amb cirurgians i experts de tot el món.

Hospital Bellvitge :: eHUB :: Pablo Moreno, cirurgia mínimament invasiva

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email