Un estudi de l’Hospital Universitari de Bellvitge que demostra la major eficàcia del tractament quirúrgic enfront el farmacològic en la hipercalcèmia de pacients trasplantats amb hiperparatiroïdisme ha estat guardonat amb el premi Íñigo Álvarez de Toledo a la investigació clínica.

L’estudi compara l’eficàcia dels dos tractaments per a la hipercalcèmia secundària a hiperparatiroïdisme a pacients trasplantats per concloure que el tractament quirúrgic, que consisteix a extreure la paratiroide, és més eficaç que el tractament farmacològic. La hipercalcèmia és un trastorn que es manifesta amb nivells de calci a la sang per sobre dels normals.

El jurat dels premis Íñigo Álvarez de Toledo d'investigació en nefrologia va estar presidit per Margarita Salas

El treball, que va ser publicat a Journal of the American Society of Nephrology, l’any 2016, té el Dr. Josep M. Cruzado i el Dr. Pablo Moreno com a primer i segon firmants, respectivament. També el signen els Drs. Oriol Bestard, Josep Maria Grinyó, Omar Taco, Joan Torras i la Dra. Carolina Polo, del Servei de Nefrologia de l’Hospital de Bellvitge; el Dr. José Manuel Francos i la Dra. María A. García-Barrosa, del Servei de Cirurgia General i Digestiva del centre; el Dr. Richard Mast, del Servei de Radiodiagnòstic, i la Dra. Carmen Gómez Vaquero, del Servei de Reumatologia. L’equip de treball l’han completat els Drs. José V. Torregrosa i Ignacio Revuelta, ambdós del Servei de Nefrologia i Trasplantament Renal de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Els premis que atorga la Fundación Renal Íñigo Álvarez de Toledo contemplen tres modalitats d’investigació bàsica, clínica i d’infermeria. Les modalitats d’investigació bàsica i clínica arriben aquest any la seva XXIX edició. Els premis a la investigació nefrològica en infermeria, que compleixen la seva XVII edició.

4 d’octubre

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email