En les sessions, s’han mostrat les bases anatòmiques i els aspectes tècnics dels principals procediments quirúrgics vaginals

El Servei de Ginecologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha organitzat entre els dies 7 i 9 de maig el XII Curs Intensiu de Cirurgia Vaginal, que ha tingut lloc a la sala d’actes petita, en connexió audiovisual directa amb dos quiròfans de l’Hospital.

El Curs ha anat dirigit als ginecòlegs que desitgen iniciar-se en la pràctica de la cirurgia vaginal. Durant les diferents sessions, s’han mostrat les bases anatòmiques i els aspectes tècnics dels procediments quirúrgics vaginals més habitualment utilitzats en la pràctica ginecològica.

La retransmissió de les intervencions des dels quiròfans ha anat a càrrec de l’Àrea de Comunicació i Audiovisuals de l’HUB. Complementàriament, han tingut lloc sessions teòriques i de vídeo, amb discussió oberta de les tècniques utilitzades.

La cirurgia ginecològica per via vaginal és un procediment encara insuficientment difós a casa nostra, que cal potenciar pels seus indubtables avantatges clínics i econòmics, representats per un major confort per a la pacient i un menor cost per a la col·lectivitat.

A fi de facilitar el procés d’aprenentatge, aquest Curs ha donat una importància primordial a la part pràctica mitjançant la realització d’intervencions reglades en les quals, gràcies a la limitació de places, els participants han tingut ocasió de participar activament.

Concretament, s’han exposat amb detall la tècnica de la histerectomia vaginal, en presència i absència de prolapse, les tècniques reductores en les indicacions d’úter miomatós, d’anexectomia i reparadores del sòl pèlvic, i s’ha fet especial èmfasi en l’ús de malles com a elements auxiliars de reconstrucció anatòmica i de reparació de la IUE.

Un altre aspecte que ha estat tractat amb especial atenció ha estat el procediment de fixació al lligament sacroespinós, segons Richter, en cas de prolapse de la cúpula posthisterectomia i com a tècnica complementària, amb finalitat preventiva, en les operacions de prolapse.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: XII Curs Intensiu de Cirurgia Vaginal

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email