Aquesta tècnica endoscòpica per orifici natural permet evitar la incisió externa

El Dr. Jordi Pujol i el Dr. Carles Masdevall, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que dirigeix el Dr. Antoni Rafecas, han realitzat aquest mes les primeres cirurgies  NOTES (Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery) que es porten a terme en el nostre hospital.

La primera intervenció es va produir el passat 14 d’abril, quan va ser operada una pacient de 73 anys amb cirrosis pel virus C i un tumor de 4 centímetres al nivell del budell prim. Aquesta operació es va fer utilitzant cirurgia laparoscòpica avançada, amb posterior extracció del tumor per via vaginal.

A continuació, després de l’èxit d’aquesta intervenció, el 22 d’abril el mateix equip va realitzar la primera colecistectomia per via transvaginal utilitzant també aquest tipus de cirurgia.

La cirurgia endoscòpica transluminal per orifici natural és una tècnica començada a aplicar recentment arreu del món en què l’endoscopi rígid o flexible es fa passar per un orifici natural i seguidament per una incisió que es practica en un òrgan intern, de manera que s’elimina qualsevol incisió abdominal externa.

És un dels procediments amb més projecció de futur en el camp de la cirurgia mínimament invasiva, ja que, per a determinats tipus d’intervencions, està demostrant tenir avantatges importants en termes de simplificació del procediment quirúrgic, reducció de les complicacions potencials, escurçament del temps de recuperació, i milloria estètica.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: Primeres cirurgies NOTES del nostre hospital

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email