El rector de la UB i l’alcaldessa de l’Hospitalet visiten les obres del nou aulari del campus Ciències de la Salut de Bellvitge

El passat 17 de juliol, el rector de la Universitat de Barcelona, Dr. Dídac Ramírez, acompanyat dels vicerectors d’Economia, Professorat i Recerca, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Sra. Núria Marín, amb els tinents d’alcalde de Serveis a les Persones i de Benestar i Família, entre d’altres personalitats, van visitar les obres del nou aulari del campus Ciències de la Salut de Bellvitge.

Van ser rebuts pel delegat del rector al Campus de Bellvitge, Dr. Miquel Viñas, i pels principals responsables de les institucions que formen part del nostre campus.

Per part de l’Hospital Universitari de Bellvitge, van assistir a la visita el seu director gerent, Dr. Alfredo García; el director mèdic, Dr. Carlos Bartolomé; el director de Serveis Generals i Projectes, Dr. Guillermo Bardají, i la cap d’estudis i presidenta de la Comissió de Docència, Dra. Rosa Villalonga.

Altres assistents destacats van ser el director general de l’IDIBELL, Sr. Emilià Pola; el president de l’ICO, Dr. Josep Maria Vilà, la directora general de l’ICO, Dra. Candela Calle, i el director general del Biopol’H, Sr. Ramon López. El Sr. Albert de Pineda, responsable arquitectònic de l’obra, va explicar les característiques tècniques del projecte.

El nou aulari del campus es va començar a construir el gener passat i està previst que s’acabi a començaments del 2013. Tindrà catorze aules de diferent capacitat, deu laboratoris docents, una sala de graus i seminaris. El projecte total tindrà 6.000 m2 de superfície construïda.

Les obres estan finançades amb fons concedits al campus d’excel·lència internacional HUBc en la convocatòria del 2010. També disposen de finançament del Pla d’inversions de les universitats públiques de Catalunya del Departament d’Economia i Coneixement.

Per altra banda, a finals de juny s’ha adjudicat el concurs d’idees per a una residència al campus de Bellvitge adreçada a estudiants, professorat i familiars de pacients de l’hospital. El projecte comprèn prop de 200 habitacions individuals i 50 habitacions dobles, amb cuina i diversos espais comuns.

La superfície construïda serà al voltant de 8.200 m2, tenint en compte l’espai destinat a aparcament. La proposta, adjudicada a BCA Arquitectura – Batllori & Trepat Arquitectes, es resol amb dos blocs situats perpendicularment al carrer de la Residència, de 6 i 11 plantes d’alçada, que tanquen l’espai i deixen un pati interior. El HUBc ha finançat el concurs amb una subvenció del Ministeri d’Educació dins la convocatòria de campus d’excel·lència internacional (CEI) del 2010.

Juliol 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email