El projecte RELAT-Hos, una iniciativa pionera de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital de Bellvitge que convida als pacients ingressats a escriure un relat o qualsevol altre text creatiu durant la seva estada al centre, compta ja amb 36 textos.

Aquesta xifra de participacions confirma que la iniciativa ha estat molt ben rebuda pels usuaris de l’Hospital des de la seva posada en marxa el passat mes de novembre, segons assegura la infermera Antonia Castro, principal responsable del projecte, “que contribueix a humanitzar l’estada hospitalària a partir del valor terapèutic de l’escriptura”. De fet, la iniciativa s’inclou en un projecte global d’humanització iniciat per l’Hospital de Bellvitge.

El projecte RELAT-Hos explora els valors terapèutics de l'escriptura

RELAT-Hos convida als pacients ingressats a escriure un relat o qualsevol altre text creatiu amb una extensió màxima de tres pàgines durant la seva estada al centre. Cada participant rep una carpeta amb material d’escriptura per poder crear el seu text, que en acabar és recollit pels professionals d’infermeria.

El 15 d’octubre l’Hospital acollirà la primera trobada de relatadors. Es tracta d’una jornada que servirà per posar en contacte els ex-pacients que han participat a la iniciativa, alhora que es fa balanç dels primers mesos del seu funcionament. Està previst recollir i difondre els relats dels pacients en una publicació específica.

14 d’agost

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email