Professionals del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge han obtingut el premi al millor serious game europeu en la categoria de salut pel videojoc terapèutic Playmancer. El premi els serà lliurat en el decurs del Fun & Serious Game Festival, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de novembre a Bilbao, segons han anunciat aquesta setmana els organitzadors del certamen.

El projecte Playmancer obté el premi al millor serious game europeu en salut

El Fun & Serious Game Festival és un event de nova creació, patrocinat pel Govern Basc i altres institucions públiques i privades d’Euskadi, que té com a objectiu reunir els professionals dels videojocs i difondre i reconèixer les seves activitats, tant en el camp de l’entreteniment com en el dels productes amb vocació cultural, educativa o mèdica. En aquest sentit, una de les activitats més destacades del Festival serà la celebració de les I Conferències Internacionals sobre Serious Games.

El projecte guardonat ha estat desenvolupat durant tres anys per un consorci format per metges i tècnics de sis països europeus. Els responsables clínics del projecte han estat el Dr. Fernando Fernández Aranda, cap de la Unitat de Trastorns de l’Alimentació, i la Dra. Susana Jiménez Murcia, cap de la Unitat de Joc Patològic de l’HUB.

El videjoc planteja situacions a través de les quals els pacients poden entrenar habilitats com ara el reconeixement d’emocions, la resolució de problemes, la planificació d’estratègies, el control de reaccions impulsives, i situacions associades a la frustració.

Aquest recurs ja s’aplica, des de fa uns mesos, en el nostre Hospital com una part del tractament d’alguns trastorns amb forts components impulsius. Encara que els efectes observats fins ara són molt positius, el treball de recerca continua, per tal d’avaluar-ne els resultats més a llarg termini i examinar l’estabilitat dels beneficis terapèutics.

Octubre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email