El professor Fernández Sabaté publica un llibre sobre els fundadors de la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

El professor Alfons Fernández Sabaté, anterior cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i ex president de la SECOT, ha publicat un llibre sobre els cinquanta anys d’història de la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SECOT). Nuestros Fundadores y Maestros en 1935 y 1947fa un repàs de la construcció de la cirurgia ortopèdica i traumatològica  a través de les personalitats més importants que han fet possible el desenvolupament d’aquesta especialitat.

El llibre posa èmfasi a la figura humana i científica que va lluitar per l’evolució de la SECOT en un període tan difícil com va ser la Guerra Civil Espanyola i la postguerra. Destaquen els capítols de Vicente Sanchis Olmo, Santos Palazzi, Francisco Gomar i Joaquín Trías Pujol, entre d’altres, tots ells convençuts de la necessitat d’una societat que agrupés els cirurgians ortopèdics i traumatòlegs.

“A la memòria de tots aquells professors i membres de les nostres societats que van tenir semblant o pitjor sort que aquells dels quals intentem recuperar el seu record perquè pervisqui entre nosaltres. Ha estat necessari redescobrir aquell passat mèdic que amb la guerra fratricida entre espanyols ens va ser amagat i va ser oblidat. A ells els hi dediquem aquesta obra.”

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email