El Parlament espanyol i el CAC s’interessen pel l’atenció al joc patològic i les addiccions socials de l’hospital

El passat 21 de maig, la Dra. Susana Jiménez Murcia, responsable de la Unitat de Joc Patològic del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va comparèixer davant la Comissió Mixta per a l’Estudi de les Drogues del Congrés de Diputats i el Senat, per tal d’exposar, a petició d’aquesta Comissió, la seva visió de la problemàtica de l’addicció al joc i altres addiccions socials en el nostre entorn i explicar l’abordatge d’aquests problemes en centres especialitzats com és l’Hospital Universitari de Bellvitge. La compareixença va tenir lloc al Senat, en el marc de la Ponència d’estudi de les perspectives de futur en l’abordatge de les actuals i noves addiccions legals i il·legals.
Per altra banda, el passat 7 de juny, membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) van visitar l’Hospital Universitari de Bellvitge, interessats també a conèixer de primera mà la tasca que porta a terme la Unitat de Joc Patològic, especialment pel que fa a l’estudi i el tractament de les addiccions a les xarxes socials i a les noves tecnologies. Van ser rebuts pel director gerent del nostre hospital, Dr. Alfredo García, i el cap del Servei de Psiquiatria, Dr. Josep Manuel Menchón, acompanyats pels professionals responsables d’aquest àmbit assistencial.
La Unitat de Joc Patològic de l’HUB té una llarga i prestigiosa trajectòria assistencial i científica. Realitza més de 4.000 visites anuals, i és referent a Catalunya i Espanya en el tractament de les ludopaties i altres conductes addictives no vinculades al consum de substàncies en l’adult. L’evolució de les noves tecnologies en la nostra societat ha fet que, en els darrers anys, el tipus d’addicions i el perfil dels pacients tractats hagi experimentat també una significativa evolució.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email