El Dr. David Elvira, director del CatSalut, lliura el guardó al Dr. Matias-Guiu

El Dr. David Elvira, director del CatSalut, lliura el guardó al Dr. Matias-Guiu

El Dr. Xavier Matias-Guiu, cap dels Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge i de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, ha rebut avui el Premi a la Trajectòria Investigadora en el decurs de la 9a Jornada de Recerca de l’ICS, que s’ha celebrat a la la Llotja de Lleida, organitzada per l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida).

Xavier Matias-Guiu, es va doctorar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1987. Abans de treballar a l’ICS, va exercir com a patòleg a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i a l’Hospital del Mar. En el camp de la recerca, de 2006 a 2015 Matías-Guiu ser el director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), institució a la qual continua vinculat com a cap del Grup de Patologia Oncològica. També és colíder del Grup de Càncer Ginecològic de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

La seva intensa tasca investigadora es materialitza en la publicació de 230 articles a revistes indexades rellevants i d’una vintena de llibres. La seva línia de recerca fonamental se centra en els mecanismes moleculars del càncer d’endometri, especialment a identificar les alteracions genètiques que tenen a veure amb una major agressivitat, amb la tendència a la metàstasi o amb la resistència als tractaments.

Ha rebut, entre d’altres, el Premi Josep Trueta a la Recerca Científica i la Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic. És titular de dues patents de mètodes per diagnosticar diferents tipus de càncers.

En l’àmbit docent, és catedràtic d’Anatomia Patològica a la Universitat de Lleida i professor associat convidat a la Universitat de Medicina i Farmàcia de Târgu Mureş (Romania).

Ha estat nomenat membre del grup internacional per definir les classificacions de l’OMS del càncer de tiroide (2003), del càncer d’úter (2012) i, recentment, del càncer del sistema endocrí (2015-2016).

16 de juny de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email