El Dr. Sebastiano Biondo, elegit president de l’Associació Espanyola de Coloproctologia (AECP)

El passat 9 de maig, el Dr. Sebastiano Biondo, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va ser escollit president de l’Associació Espanyola de Coloproctologia (AECP). L’elecció va tenir lloc durant el congrés anual de l’AECP, que va tenir lloc a Palma de Mallorca i va aplegar 540 participants. L’AECP és una societat científica creada l’any 1977 que, entre d’altres funcions, té com a objectius unificar els estàndards de formació en aquesta disciplina, coordinar estudis multicèntrics nacionals i internacionals, desenvolupar aquesta especialitat mèdica i àrea de coneixement universitària, organitzar congressos i reunions, editar publicacions, atorgar beques i col·laborar amb les administracions públiques.

A més, durant el congrés de l’AECP va ser concedit el primer premi nacional a l’article científic Recurrence and virulence of colonic diverticulitis in immunocompromised patients, dels Drs. Biondo, López Borao, Kreisler, Golda, Millan, Frago, Fraccalvieri, Guardiola i Jaurrieta, publicat a la prestigiosa revista The American Journal of Surgery. Així mateix, es va concedir una beca d’investigació per al projecte Estudio clínico multicéntrico, prospectivo y aleatorizado sobre complicaciones post-operatorias y calidad de vida en cirugía de cáncer de recto bajo, comparando anastomosis colo-anal con ileostomía y anastomosis colo-anal en dos tiempos según técnica de Turnbull-Cutait, que té com a investigadora principal la Dra. Esther Kreisler.

Durant el congrés, va tenir lloc també l’examen per a l’obtenció del títol del Board Europeu de Coloproctologia. El Dr. Domenico Fraccalvieri va ser un dels 11 candidats (dels 19 que s’hi presentaven) que van superar les diverses proves i van obtenir el títol.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email