El Dr. Pere Millat ha fet una rotació externa a un dels centres de referència de medicina tropical al Brasil

El Dr. Pere Millat Martínez, durant el seu de 5è any de residència de l’especialitat de Medicina Interna a l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha realitzat una rotació externa de tres mesos a la Fundação de Medicina Tropical Heitor Vieira Dourado (Manaus-Amazones-Brasil).

La Fundação de Medicina Tropical Heitor Vieira Dourado (FMT-HVD) es troba situada a la ciutat de Manaus, just al centre de la selva amazònica. És la ciutat més gran de la regió i la capital de l’estat d’Amazones, i la institució és considerada un dels centres de referència de malalties tropicals de Brasil i Sudamèrica, tant en l’àmbit clínic com en el d’investigació.

Durant la meva rotació per malalties tropicals, he estat situat a les consultes ambulatòries de leishmaniosi, malària, hepatitis virals, malaltia de Chagas i dermatologia tropical de l’Hospital Tropical de Manaus, aprenent els diferents conceptes d’aquestes malalties. A més, he realitzat una rotació pels laboratoris de malària i micosis cutànies, on he realitzat un entrenament especial per a realitzar el diagnòstic microscòpic d’aquestes malalties.

Altres dues parts de la meva estança a Brasil han estat realitzar un treball de camp fent assistència mèdica a pobles aïllats de l’Amazones, on he posat en pràctica els conceptes apresos a l’ambulatori, i una rotació especial per l’institut de toxicologia Butantan de São Paulo que ha complimentat la seva formació en malalties tropicals pel que fa a malalties provocades per animals verinosos.

Per tant, es pot dir que he adquirit coneixements de medicina tropical d’una forma tant teòrica com pràctica, en el diagnòstic clínic i maneig terapèutic d’aquestes malalties, i en les tècniques de laboratori a seguir per al seu diagnòstic. També he ampliat els meus coneixements en malalts VIH amb infeccions oportunistes i en malalts amb tuberculosi. Tots aquests coneixements tenen una gran importància en la formació d’internista, degut a l’increment evident d’aquest tipus de patologies al nostre medi.

Setembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email